keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Muuto suoritettu + rallitusta tunnilla

Lupasin postausta maanantailta tai tiistailta, mutta en saanut aikaiseksi raahattua itseäni koneelle:D

Mutta nyt siis maanantain, tiistain ja tämän päiväiset kuulumiset:)

Maanantai

Koulun jälkeen pakattiin loput Safin kamat kasaan. Loimet ja harjat siis:D Kun oltiin saatu pakattua Emman kanssa saimme Aatun kuskiksi. Kamat heitettiin takakonttiin ja sitten mentiin tallille:) Tallilla siirtelimme Safin kamat paikoileen. Sadeloimi ja pääkallo fleece saivat paikkansa karsinan ovesta. Harjapakki satulahuoneeseen ja loput loimet ja huovat satulahuoneeseen satulan alle kassiin:) 
Safin ja Ykän karsinat :)

Oltiin talilla sitten vähän aikaa ja katseltiin kun Jennin Ykä heppa saapui tallille. Jenni on siis rinnakkaisluokkalaiseni ja omistaa LV-ruuna Ykän :) Blogiin T Ä S T Ä

Meinattiin ensin ettei ratsastettaisi Safilla ollenkaan, mutta päätettiin silti käydä vähän ilman satulaa kentällä pyörähtämässä, jotta paikka tulisi tutuksi (vaikka onhan herra jo käynyt LauKalla ennenkin). Ei mitään kummepia tehty. Ravattiin ja laukattiin pikkuisen. Sitten vielä loppuravit ja käynnit:)

Tiistai
Rakkauspakkaus<3

Menin Safilla viideltä tunnille. Vähän jänskätti, että mitähä siitä tulee, mutta hyvin se loppujen lopuksi meni:) Ennen tuntia hypimme Lillin ja Halin kanssa ojien yli. Safi innoistui siitä iha tosi paljon! Oli kivaa;) 

Läski...:D Laihdutuskuuri vois olla ihan jees;D

Tunnin aiheena oli pohkeenväistöt. Alkutunnista Safi oli tosi jännittynyt. Menin paljon ympyröillä ja herra alkoi rentoutua ja hakea muotoa. Ensimmäinen tehtävä oli hidastaa pitkän sivun alussa ravista käyntiin ja väistättää hevosen takapää kentän keskelle. Pitkänsivun lopussa suoristus ja takaisin raviin. Safi meni ihan ok ensimmäiset väistöt, mutta alkoi ennakoimaan ravisiirtymää. Muutaman kerran Safi innostui ja nosti laukan, mutta hidasti kuitenkin nopeasti takaisin raviin. Vaihdettiin suuntaa ja sama tehtävä jatkui. Sitten olikin välikäyntien aika.

Seuraava tehtävä oli kääntyä L päädystä kohti C päätyä ja väistättää hevosta vasemmalle. Safi meni tosi hyvin ensimmäiset väistöt, mutta alkoi taas ennakoimaan raviin lähtöä. (Muut laukkasivat väistön jälkeen, mutta koska Safi oli niin jännittynyt päätin jättää laukat väliin) Hyvin poika kuitenkin meni vaikka piti aika paljon pyöriä ympyröillä. Toiseen suuntaan sama tehtävä ja Hyvin meni myös toiseenkin suuntaan. 
Olen ylpeä Safista kun ei yrittänyt väistöjen jälkeen pompata laukalle vaan pysyi ravissa! Hieno poika:) Kehuin herraa paljon tunnin aikana.

Loppuraveissa Safi pysyi hyvin ohjastuntumalla ja haki muotoa aktiivisesti. En kuitenkaan yrittänyt ratsasta Safia muotoon vaan keskityin tempoon ja asutukseen ja taivutukseen.

Ratsastuksen opettaja Karo kehui Safia kuinka se rauhoittui lopputunnista hyvin. Totesi hän myös, että heppa on pyöreässä kunnossa:'D Laihdutus ei olisi pahasta, mutta eiköhän poika palaa omiin mittoihinsa talven aikana:)

Tunnin jälkeen Safi oli hiukan hikinen satulavyön kohdalta, joten laitoin herralle ohuen fleecen koska oli tallissakin oli hieman viileä. Ennen kuin lähdin kotiin heitin pojalle hieman heiniä karsinaan ja sanoin moikat.


Keskiviikko

Emma kävi itsenäisesti ratsastamassa Safilla. Kävivät kuulemma kentällä ja treenasivat pohkeenväisöjä ravissa. Hyvin meni ja Safi oli rauhallinen. Laukassa kuulemma nousi peppu vähän innostuksesta ilmaan:D 


Huomenna Emma käy taas ratsastamassa Safin koska itse olen pitämässä 4H kerhoa:D PErjantaina ja lauantaina on sitten minun vuoroni.
Ajattelin, että...! Voisin perjantailta tehdä MyDay-videopostauksen kun sitä on pyydelty:) Editoin sen varmaankin lauantaina:)

6 kommenttia:

  1. Ihanan pitkä postaus! Lisää tälläsii!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että pitkilläkin postauksilla on kannnatusta!:D ajattelin jo ettei kukaan jaksa lukea tällaisia pitkiä postauksia!!

      Poista
  2. On se niin hieno poika :) Ruokahalu sil on tosiaan ollu aina kohallaan, syö melkeinpä ihan mitä vaa nenän etee laittaa !:D Olin superilonen ku löysin tän blogin, on kiva seurailla miten teil sujuu ! Olis kiva päästä vaikka täs syksyn aikaa sahramii kattomaa :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Safi on!:) pitää olla pikkasen pyöree;) joo ois varmaa Safistaki kiva jos käyt kattoo:)

      Poista

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen, joten ethän laita samaa kommenttia moneen kertaan!
Karsin kommenteista pois vain ilkeät/töykeät kommentit, niin saadaan kommenttiboxi siistimmäksi:)