torstai 10. lokakuuta 2013

Erikoispostaus #1 Minun ja Safin matka

Erikoispostausta lupailin 15 lukijan kunniaksi ja sain hyviä ehdotuksia, mutta tämä minun ja Safin matka oli kaikista kiva:) Eli aloitetaan iha alusta!

 ~*~~*~~*~~*~~*~

Olin pitkään haaveillut omasta hevosesta, mutta äiti ja iskä ei koskaan suostunut ostamaan hevosta, koska en kuitenkaan hoitaisi sitä. Katselin aina kaihoisasti hevosten myynti-ilmoituksia ja esittelin äidille ja iskälle hienoja hevosia.
 Muutaman vuoden päästä iskä alkoi kyselemään miten paljon hevosen ylläpitäminen maksaisi vastasin niin hyvin kuin pystyin ja etsin netistä vielä vahvistuksia arvioimalleni hinnalle. Iskä katsoi kanssani kuinka paljon eläinlääkärin käynnit, kengitys yms maksaisi vuodessa ja iskä sitten alkoi pikkuhiljaa kiinnostumaan asiasta.

Kävimme katsomassa yhtä lämppäri tammaa, Kasia paikkakunnallamme olevalla yksityistallilla. Tamma oli ihana, mutta ei oikein osannut ratsastuksesta muuta kun ohjas- ja pohjeavut. Olisin kuitenkin ollut valmis opettamaan tammalle lisää. Kasi kuoli kuitenkin n. kuukauden päästä suolen repeämään :c, joten ei sitten tammaa voitu ostaa.

Käytiin katsomassa myös yhden iskän tutun suomenhevosia, mutta ne olivat oreja ja kaiken lisäksi ravureita . Eli ei niistäkään kukaan päässyt meille asustelemaan.

Sitten iskä ehdotti että oltaisiin LauKalta vuokrattu jotain hevosta kesäksi, mutta se ajatus jäi vähän taakse, kun katselin lisää netistä myynti-ilmoituksia. Löysin muutaman suokin jotka olisivat voineet olla hyviä, mutta sitten huomasin Safin ilmoituksen. 

Kun luin ilmoituksen Safista olin aivan varma, että hän voisi olla se oikea! Rauhallinen maastossa ja muutenkin osaava, vaikka takaset eivät kestäisi rankkoja este ja koulu hommia, mutta se ei minua haitannut ja olisin valmis hoitamaan hevosta! Näytin ilmoituksen äidille ja iskälle ja he suostuivat että voitaisiin Safia käydä katsomassa ja kokeilemassa, jos sitä ei vielä oltaisi myyty. Otin sitten s-postilla yhteyttä omistajiin ja sovittiin että tultaisiin jo samalla viikolla kokeilemaan poikaa. Muutama muukin oli kiinnostunut ja olisivat tulossa kokeilemaan Safia, mutta olisimme ensimmäiset!


Käytiin kokeilemassa Safia ja herra hieman ihmetteli minua ja Emmaa kun harjailimme pojan valmiiksi. Olin innoissani, koska Safi käyttäytyi aivan kuin ilmoituksessa oli kuvattu: rauhallisesti. Ratsaille noustuani Safi oli hieman jännittynyt, koska olin aivan uusi ihminen herran selässä. Nopeasti hän kuitenkin rauhoittui kävellessämme maastossa. Ratsastuksen jälkeen olin aivan varma, että Safi olisi Se Oikea minulle:) Tehtiin sitten kaupat omistajan kanssa jo samana iltana(lyötiin kättä päälle sopimuksen merkiksi, koska paperit täyttäisimme myöhemmin).

Kotona alkoikin sitten kauhea karsinan rakennus urakka, koska Safi haettaisiin meille jo samana sunnuntaina! Kahdessa päivässä raivasimme vanhaan varastoon tilan karsinalle. Ja se varasto oli aivan täynnä kaikkea mahdollista roinaa ja romua! Sunnuntaiksi oli karsina kuitenkin valmis! Ja lähdettiin hakemaan poikaa kotiin:)

Täytimme omistajanvaihdos paperit 14.4.2013 ja lastasimme Safin tavarat autoon ja tietenkin Safin myös! Tästä alkaisi uusi, uuvattava, ihana, jännittävä ja erilainen kappale elämässäni!


Safin kanssa on ollut aivan älyttömän hienoja hetkiä. Erityisesti ensimmäinen ratsastus kerta ilman satulaa pellolla (jolloin kyllä tipuin maahan:'D) ja ensimmäiset kunnon maastoilut ja etenkin ensimmäiset hypyt satulalla ja ilman!!!

Aina elämä ei kuitenkaan ole ollut ruusuilla tanssimista. Kenkiä on irtoillut, hiekkaa on maisteltu muutamia kertoja, tiputtu sen verran rajusti että ilmat on mennyt pihalle ja pää vähän tärähtänyt ja välillä ollaan menty hieman liian kovaa. 

En ole kuitenkaan menettänyt uskoani ja
Ensimmäisi ratsastukertoja... Kamalaa :'D
 luottamustani tähän hevoseen,
 koska  on se vaan niin hieno eläin! 
Persoona ja hölmöilyt <3
 Hörähtelyt ja kiitolaukat pelolla<3 
juoksentelut "villinä ja vapaana" laitumella <3
 Keijuheppailut<3
Kaikkea aivan ihanaa!!  

Ratsastuksessa ollaan kehitytty todella paljon! Aluksi kun Safi tuli meille hän oli jännittynyt ja ravi oli hirmuisen jännittinyttä tökötystä pää taivaissa, laukkakin oli aika vauhdikasta. Hypyt ovat olleet tosi jännittyineitä ja hieman äkkinäisiä(luulen kyllä että johtui vain alkujännityksestä!!!
Ja nykyään ravissa pää on saatu nätisti alemmas:)

Nykyään ravatessa Safi menee hienosti pää alhaalla työstäen kunnolla takajalkoja kehon alla. Laukka on myös hyvin hillittyä ja joskus sitä pitääkin pyytää vähän enemmin! 







Jotain älyttömän taiteellista :'D




Este n. 80 cm kesäkuu 2013
Hypätessä ollaan rauhoituttu ja hypytkin sujuu varmemmin omalta osaltani, niinkuin Safinkin osalta! Oma myötäykseni on parantunut, sekä istunta muutenkin! Safi on kehittynyt siten ettei enää kaahota esteille niin satasella vaan hallitummin!

Este n. 50 cm?  lokakuu 2013


Helmi ♥ Safi 
14.4.2013 --->

Uusimpien kuvien 
copyt kuuluu Sannille ♥ Kiitos muru

                       


Nyt ollaanikin sitten tässä. Safi elää omaa heppamaista elämäänsä LauKalla ja kehitymme päivä päivältä lisää ja lisää <3 Enkä todellakaan halua lopettaa matkaamme tähän! Vielä on niin paljon kokematta, esimerkiksi ensimmäiset yhteiset kisat ja lumihangessa nelistys!

♥ Rakkauspakkaus♥

7 kommenttia:

  1. Mitä tapahtui kauniille asettelulle?!?:o kuvat ja tekstit meni nätisti, mutta julkaisun jälkeen tapahtui jotain :o

    VastaaPoista
  2. tää oli kiva! mei pitää joku päivä lähtee porukal vähä maastoilee ;) btw ota toi koodijuttu pois ku pitää todistaa ettei oo robotti enneku sendii kommentin !:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos joku tykkää:D ohmigosh oks mul sellane gay pääl xd otan pois huomen ku meen koneelle:D

      Poista
  3. Mm.. sulla ei kyllä ole lupaa käyttää tuota meidän ottamaa kuvaa Kasista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori! Poistan sen heti kun pääsen koneelle eli tiistaina! Anteeksi!

      Poista

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen, joten ethän laita samaa kommenttia moneen kertaan!
Karsin kommenteista pois vain ilkeät/töykeät kommentit, niin saadaan kommenttiboxi siistimmäksi:)